Våra hundar

loading...

Vi har just nu 4 Tervuerentikar och en hanvalp  här  hemma. Den äldsta är Zara och hon blir 13 år i Juni. Hon är mamma till våra 2 första kullar. Vi har Dusty som är en valp från våran första kull och hon blir 7 år i år. Saga kommer från Danmark och Kennel Jatoba. Hon blir 4 år nu i Mars och våran nästa tik att få valpar. Lilla Leya har vi hämtat i Skåne på Kennel Fania all-Stars och hon blir 2 år i Mars. Grimm är en valp från våran egen uppfödning där Ernatorpets Dusty är mamma och Zara är mormor.  Våra hundar har en stor inhängnad tomt att röra sig på och vi har naturen in på knutarna. Vi har även 4 katter som gärna leker med hundarna. Våra hundar får vara med oss på våra äventyr: cyklar, badar, caféer, restauranger, bilsemester osv. 

Zara
Zara föddes 17 juni 2006 hos Bengt och Ylva Persson Divyx Kennel. Zara är våran kennels starthund och har en speciell plats i våra hjärtan. Som liten var hon mycket snäll men envis. Hade inte lätt att lära men med sin charm vann hon över oss iallafall. Zara började ställas ut som junior och det gick bra men hon var inte så förtjust i det då. Nu älskar hon att visa upp sig och gillar all uppmärksamhet hon kan få. Vid 6 års ålder blev hon mamma för första gången till våran D-kull och 1 år senare kom E-kullen. Hon är en pigg och glad liten dam som gärna följer med oss på våra upptåg. Åker cykelkärra när vi är ute och cyklar, doppar magen när vi åker och badar. Hon Älskar ALLA. 
Läs mer om Zara

Dusty 
Dusty föddes den 1 juli  2012 här hemma i köket. Hon kom som valp nr 4 och var väldigt mörk. När hon blev några veckor var hon mörkare än de andra valparna och såg liksom ut att vara smutsig. Där av namnet Dusty.
Dusty är en otroligt lojal hund. Om jag ber henne om något så gör hon det utan att tveka. Hon har mycket energi men inomhus kan hon koppla av. Hon älskar bollar, pinnar, kamp om trasa, BADA men också lugna skogspromenader. Har tränat rallylydnad med bra resultat. 
Läs mer om Dusty
 

Saga 
Saga är född den 22 mars 2015  i Danmark hos Frank Nielsen och Kennel Jatoba.Hon har en mycket fin stamtavla. Vi hämtade henne när hon var 15 veckor och vilken underbar hund vi fick möjlighet att köpa. Saga är mycket trygg och lugn. Mentalt stark. Hon har en del vakt i sig men när hon väl har hälsat gillar hon alla. Barn som vuxna och hundar och katter. Vi har tränat lydnad med henne och det har fungerat jättebra. Hon älskar att visa upp sig i utställningsringen och har fått mycket fin kritik. 
Saga ska nu få möjligheten att få bli mamma till våran nästa kull. Det ser vi verkligen fram emot.
Läs mer om Saga

Leya 
Leya är född den 9 mars 2017  i Degeberga hos Kennel Fania-All Stars. Vi är så glada att vi fick möjligheten att välja denna tik.  Leya Älskar ALLA. Så busig men ändå  trygg och glad! Vill gärna hälsa på alla. Hittar gärna på lite bus men konstig vore det väl annars då hon fortfarande är valp. Tränat allmänlydnad och hon är lättlärd. På utställningar har det gått mycket bra. Vunnit flera gånger både inofficiella och officiella utställningar. Senast på My Dog i Göteborg. Detta är våran framtida avelstik som vi hoppas och tror mycket på. 
Läs mer Leya

Grimm
Grimm är född den 27 november 2018 på Evidensia djursjukhus med akut kejsarsnitt. Han är en kille i en kull om 3 killar och 1 tjej. Tanken var från början att vi skulle spara en tik till våran kennel då vi har både mormor och mamma i kenneln. Men vi valde att spara den maffiga och fina hanen Grimm som våran nya tilltänkta avelshane. Ett nytt kapitel har inletts på Ernatorpets kennel och vi ser med spänning fram emot Grimms utveckling. 

Vi är en liten kennel med uppfödning av Tervueren i hemmiljö. Läs mer om att köpa valp från oss – klicka här